ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΧΑΡΙΣ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΑΛΛΑΤΟΥ!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου στην Ιθάκη από τον Σύλλογο μας η τοποθέτηση της προτομής του «θείου» Ομήρου στην κεντρική πλατεία (εθνικής αντίστασης) της πόλης μας.

Ως γνωστό αυτό έγινε πραγματικότητα χάρις στην βασική δωρεά του ομογενούς συμπολίτη μας Γεράσιμου Κ. Βαλλάτου ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του συλλόγου μας & ανέθεσε απευθείας στον γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλο την κατασκευή του η οποία απεδείχθη πολύ επιτυχής. Στη συνέχεια δώρησε την όλη κατασκευή στον σύλλογο μας.

Στην εκδήλωση παρουσία πλήθους Ιθακησίων και επισκεπτών μίλησε στην αρχή ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλομήρων Σπύρος Αρσένης και στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ Ν. Αλεξανδρόπουλος, Ι. Μαρμάρης & Σωτήρης Κουβαράς, Η πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων κα Μαρούλη και έκαναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός, η Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών κα Σαρδελή, ο επιστήμων Γ. Παξινός, η κα Μερσέ Τρούλεν-Σολά από την Βαρκελώνη και ο εκ Μονάχου κάτοικος Περαχωρίου Θεοδ. Χρόνης απήγγειλε από μνήμης στίχους από την «Οδύσσεια».

Τέλος μίλησε για το έργο του ο γλύπτης κ. Αλεξόπουλος και ο δωρητής Γερ. Βαλλάτος  ο οποίος καταχειροκροτήθηκε μαζί με την σύζυγο του από το κοινό για την σημαντική αυτή δωρεά στον τόπο του.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από κοινού από τον Δήμαρχο, την Αντιπεριφερειάρχη και των Δωρητή. Στη συνέχεια το συγκρότημα «Δημόδοκος» παρουσίασε μια μουσική βραδιά με μεγάλη επιτυχία.