Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ & ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ,
Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ &
ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Η συνάντηση και η ομιλία επί του δημόσιου αγροτικού δρόμου πλησίον του ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ

Η ΛΕ’ εφορεία αρχαιοτήτων του νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συγκέντρωση των «ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ» της Ιθάκης στο χώρο του Αγίου Αθανασίου, όπου κατά την αρχαιολογική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντοπίστηκε το Οδυσσειακό Παλάτι (με ανακοίνωση 20/8/10 σε αρχαιολογική ημερίδα).

Ο λόγος της απαγόρευσης ήταν το ότι δεν ζητήθηκε η σχετική άδεια.

Μάλιστα ο Σύλλογος Φιλομήρων ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιθάκης, την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και τέλος την ίδια ώρα της συγκέντρωσης από τον προϊστάμενο της εφορείας αρχαιοτήτων κ. Βασιλάκη, ο οποίος αξίωσε την ματαίωση της συνάντησης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Αρσένης ενημέρωσε την Αστυνομία, το Υπουργείο και την Εφορεία, ότι δεν ζητήθηκε άδεια διότι σε έναν αφύλακτο χώρο 25 στρεμμάτων, όπου καθημερινά δεκάδες επισκέπτες  μπορούν να περιπλανηθούν, να κλέψουν ή και να καταστρέψουν αρχαία χωρίς καμιά μέριμνα ασφάλειας από την εφορία, τι έννοια έχει να πάρει άδεια μια συντεταγμένη επίσκεψη. Άλλωστε στα τελευταία χρόνια ουδέποτε κανένας τοπικός φορέας δεν ζήτησε κάτι τέτοιο χωρίς η εφορεία να αντιδράσει.

Επίσης ο κ. Αρσένης εξήγησε ότι η σχετική ομιλία του «Περί Ομηρικής Ιθάκης» μετά την απαγόρευση θα γίνει επί του Δημοσίου Αγροτικού Δρόμου και μετά οι υπεύθυνοι του συλλόγου θα αποχωρήσουν όπως και έγινε!

Παρά το γεγονός ότι από 24ωρου έγινε γνωστή η απαγόρευση πλήθος επισκεπτών και ντόπιων προσήλθαν και άκουσαν την ομιλία του προέδρου του συλλόγου και στο τέλος τον καταχειροκρότησαν.

Εκείνο που πραγματικά προξένησε άσχημη εντύπωση στον κόσμο που προσήλθε ήταν η πραγματική εγκατάλειψη από την πολιτεία του αρχαιολογικού χώρου όπου βρίσκεται  το ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ! Μια εκσκαφή πάνω από διακόσια μέτρα που υποτίθεται θα έμπαινε η «περιμάνδρωση» της περιοχής σταματημένη επί πέντε μήνες με ανοίγματα επικίνδυνα για τους επισκέπτες που ξεπερνούν τους 100 ημερησίως φέτος το καλοκαίρι και με φανερά ίχνη αρχαιοκαπηλίας στον ευρύτερο χώρο.

Γενικά στον πιο προβεβλημένο αρχαιολογικό χώρο της Ιθάκης φαίνεται όχι μόνο η μιζέρια της Ελληνικής πολιτείας αλλά και η εχθρότητα της αρχαιολογικής υπηρεσίας για ότι έχει να κάνει με την «ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗ ΙΘΑΚΗ»!

Μετά την αποχώρηση του Συλλόγου σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι μεμονωμένα περπάτησαν στον ευρύτερο χώρο εντυπωσιασμένοι από τα σημαντικά οικοδομήματα και τείχη! Ρωτώντας ταυτόχρονα: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ;

Ο Σύλλογος μας ο οποίος διέθεσε έως σήμερα 50000 ευρώ για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου, που είναι πια δημόσιος έπειτα από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της Εφορείας λόγο «ηθελημένης λήθης» και άλλες 50000 ευρώ για την οικονομική στήριξη όλα αυτά τα χρόνια της αρχαιολογικής έρευνας, θα συνεχίσει τον αγώνα το καλό, ενάντια στους Λαιστρυγόνες & τους Κύκλωπες και θα νικήσει!

Τα όποια συμφέροντα γειτονικών νησιών που βάζουν εμπόδια στην εκμετάλλευση της αρχαιολογικής ανακάλυψης του Οδυσσειακού Παλατιού, θα ηττηθούν μπροστά στην επιστημονική αλήθεια.

  • ΥΓ1 – Στην συνέχεια θα δείτε το βίντεο της συνομιλίας Αρσένη-Βασιλάκη λίγο πριν αρχίσει η ομιλία.
  • ΥΓ2 – Και επειδή ο κ. Βασιλάκης απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στον κ. Αρσένη με την αστεία καταγγελία ότι θα κάνει ξενάγηση, ας δείξει το ίδιο ενδιαφέρον και για τους υπαλλήλους του & ξεναγούς στον μυκηναϊκό τάφο στα Τζανάτα, όπου τον έχουν βαφτίσει εκτός από τάφο του Οδυσσέα και τάφο της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών! ΕΛΕΟΣ! ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ!

Εκ του γραφείου τύπου του Συλλόγου.

ΑΡΣΕΝΗΣ – ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ from Friends of Homer Association on Vimeo.

Σχετική δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Φιλομήρων Σπύρου Αρσένη:

«Απ’την τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Βασιλάκη απεκόμισα την βεβαιότητα ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με την ανακοίνωση της Αρχαιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, ως προς την θέση του Ανακτόρου του Οδυσσέα απαξιώνοντας έτσι τους δύο συναδέλφους του αρχαιολόγους, που δούλεψαν εκεί επί 15 ολόκληρα χρόνια, χωρίς βέβαια να έχει ο ίδιος ερευνήσει αρχαιολογικά τον χώρο και ότι από την θέση του εφόρου θα δυσκολεύει κάθε προσπάθεια των Ιθακησίων για την αξιοποίηση της αρχαιολογικής ανακάλυψης του Ανακτόρου. Κατόπιν τούτου η Ιθάκη πρέπει από μόνη της με τις δικές της δυνάμεις ηθικές και οικονομικές να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ!»