ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ «Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ»

http://www.friendsofhomer.gr/wp-content/uploads/2011/05/pinakida.jpgΕίναι προκλητική η προσπάθεια της «ομάδας» του Πόρου να ανακατέψουν στα πονηρά σχέδιά τους τον Υπουργό Πολιτισμού και συμπατριώτη τους  κ. Π. Γερουλάνο. Περιμένουμε, λένε, τις δηλώσεις του Υπουργού σχετικά με το ανάκτορο του Οδυσσέα στα Τζανάτα. Ο Σύλλογος Φιλομήρων δεν αμφισβητεί τα όποια αρχαιολογικά ευρήματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην περιοχή.  Ενδεχομένως να’ ναι και αξιόλογα και να αναδεικνύουν πράγματι τον Πόρο ως «αρχαιολογική πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς» όπως αναφέρουν οι κ.κ. Βασιλάκης και Μεταξάς.  Αυτό ας το ξεκαθαρίσουν οι εννέα διαφορετικές Κεφαλληνιακές θεωρίες, μεταξύ τους. Την Ιθάκη δεν την αφορά.  Την Ιθάκη την αφορά η εκβιαστική προσπάθειά τους να ταυτίσουν μερικά αρχαία ευρήματα με το Οδυσσειακό Άστυ και το Οδυσσειακό Ανάκτορο, χωρίς καμία αρχαιολογική απόδειξη, ούτε καν ένδειξη!

Αν δε σταματήσουν αυτή την παραπληροφόρηση και την εξαπάτηση της κοινής γνώμης, οδηγούν και αυτή την όποια ανακάλυψη στα Τζανάτα, στα αρχαιολογικά αζήτητα διότι βασίζεται πάνω στο ψεύδος χάριν της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής που έχει εκδηλωθεί ήδη από Ελληνοκυπριακή τουριστική εταιρεία με 600 εκ. Ευρώ. Ήδη η εταιρεία έχει διαφημίσει την επένδυσή της με συνέντευξη του υπεύθυνου στην εφημερίδα «Ημερήσιος» λέγοντας ότι: «Επενδύουμε στην περιοχή αυτή που βρέθηκε το Οδυσσειακό ανάκτορο και ο τάφος του Οδυσσέα» και αυτό ένα μήνα πριν γίνει η ανακοίνωση του κ. Βασιλάκη.

Θα είναι κρίμα για τον Υπουργό Πολιτισμού να ταυτιστεί με αυτή την απάτη που θα έχει το ίδιο τέλος με τη θλιβερή ιστορία της «Βρετανικής Παλικής»!  Και τότε (2006) υπήρχαν από πίσω τουριστικά συμφέροντα και τότε προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βάλουν στην «επιχείρηση» τον Υπουργό Πολιτισμού.  Τώρα ποιος θυμάται τους τρεις Εγγλέζους καθηγητές και επιχειρηματίες?

Αν δεν επιθυμεί η «ομάδα» του Πόρου να γίνει ξανά … «ρεντίκολο», ας έρθει στην Ιθάκη να δει, με τη βοήθεια της αρχαιολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που βρέθηκε το Οδυσσειακό Ανάκτορο και να ακούσει γιατί βρέθηκε εκεί, στον Άγιο Αθανάσιο!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ  ΙΘΑΚΗΣ

«ΕΥΧΗΝ  ΟΔΥΣΣΕΙ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΘΑΚΗ  31/10/2011