«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ»

Από το Σύλλογο Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχήν Οδυσσεί» εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μάκη Μεταξά σχετικά με την ανακάλυψη του Οδυσσειακού ανακτόρου στην Ιθάκη.

 

ostrako_euxhn_odycceiΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ                                                          Ιθάκη, 1/9/2010
«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΨΕΥΔΗ

«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ»

Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση του κ. Μεταξά αλλά τα μεγάλα ψέματα κάποτε τελειώνουν όσο κι αν υποστηρίζονται οικονομικά και πολιτικά.

Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη ενσυνειδήτως!

 

1.       Ουδέποτε οι Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ερευνούν από το 1996 την περιοχή του Αγίου Αθανασίου, είχαν ανακοινώσει ότι βρήκαν το Μέγαρο του Οδυσσέα στα Πηλικάτα.  Είναι αυταπόδεικτο το ψεύδος που σκοπό έχει να μειώσει τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης.

Αφού ερευνούσαν επί 14 χρόνια τη συγκεκριμένη περιοχή «Άγιος Αθανάσιος» και αφού το Κ.Α.Σ. με πρότασή τους προέβει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση 25 στρ., πως μπορούσαν να ανακοινώσουν πριν 2 χρόνια ότι το ανάκτορο το βρήκαν σε μια άλλη περιοχή, χιλιόμετρα μακριά!!!

2.  Η ανακοίνωση δεν έγινε στο δρόμο αλλά σε επίσημη αρχαιολογική ημερίδα που οργανώθηκε στην Ιθάκη στις 20 Αυγούστου από τη ΛΕ’ ΕΚΠΑ και το Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης.

Νιώθουμε τη λύπη των κ.κ. Μεταξά και Κολώνα. Για να την ξεπεράσουν τους προτείνουμε, αφού έχασαν την Ομηρική Ιθάκη να ψάξουν να βρουν το Ομηρικό «Δουλίχιο»!!!!   Ποιος ξέρει;  Μπορεί να το ανακαλύψουν στον Πόρο!!!