Ξεκινάνε οι ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα»

Ξεκινάνε οι ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα»

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τις ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα», μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης – του Υπουργείου Πολιτισμού – και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο διεξάγει τις ανασκαφές.

Το συνολικό ποσό, το οποίο διέθεσε αποκλειστικά η Νομαρχία, ανέρχεται στα 115.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Οι ανασκαφικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο υπό την διεύθυνση της κας Λίτσας Κοντορλή-Παπαδοπούλου.

Στις 20 Αυγούστου 2010 η κυρία Κοντορλή Παπαδοπούλου και ο σύζυγος της κ.Αθανάσιος Παπαδόπουλος,  καθηγητής της προιστορικής αρχαιολογίας,  ανακοίνωσαν  κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής ημερίδας που διοργάνωσε το Μορφωτικό Κεντρο Ιθάκης και η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Νομού, ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Αγιου Αθανασσίου-Σχολή Ομήρου ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το Οδυσσειακό Ανάκτορο. Η είδηση της ανακοίνωσης της ανακάλυψης του Παλατιού της Πηνελόπης και του Οδυσσέα συγκλόνησε το πανελλήνιο και έκανε τον γύρο του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ σε πολλά ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα!

Ο Σύλλογος μας για μια ακόμα φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να λυθούν τα διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα για την τελική υπογραφή της σύμβασης. Όπως πάντα θα είμαστε κοντά στην αρχαιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να προσφέρουμε την βοήθεια μας.

Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης