Οι “ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ” του “ΣΚΑΪ” ερευνούν τις θεωρίες για την Ομηρική Ιθάκη!

Συνεργείο της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής με επικεφαλής την γνωστή δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου επεσκέφθει την Ιθάκη και την Κεφαλονιά και πήρε συνεντεύξεις από τις δημοτικές αρχές, από πολιτιστικούς φορείς και απλούς πολίτες από την Ιθάκη, τον Πόρο και το Ληξούρι.

Επίσης ταξίδεψε στο Λονδίνο και μίλησε με τους τρείς Βρετανούς ερευνητές που διαφημίζουν ότι η χερσόνησος της Παλικής είναι η Ομηρική Ιθάκη!!!

Στην Ιθάκη πήραν συνέντεύξεις με τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη, τον Δήμαρχο Γεώργιο Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο των Φιλομήρων Σπύρο Αρσένη και τον συγγραφέα Δημήτρη Παίζη-Δανιά οι οποίοι τους ξενάγησαν στην αρχαιολογική περιοχή της Σχολής Ομήρου όπου οι αρχαιολογικές ανασκαφές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκεί βρίσκεται το ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, καθώς επίσης και στην αρχαία πόλη των Αλαλκομενών (800πΧ) και στο Ομηρικό Σπήλαιο των Νυμφών.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής θα ολοκληρωθεί με συνεντεύξεις της αρχαιολόγου Λίτσας Παπαδοπούλου, και του συγγραφέα Χρήστου Τζάκου και θα προβληθεί στις αρχές Ιουνίου.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί πολύ επικοδομητική την πρωτοβουλία αυτή της έγκυρης ερευνητικής εκπομπής του “ΣΚΑΪ” και πιστεύει ότι θα είναι η έρευνα αντικειμενική και αληθινή.

Σύλλογος Φιλομήρων – Δελτίο Τύπου (25/4/08)

ΥΓ: Μπορειτε να δείτε την εκπομπή εδώ [ΣΚΑΪ-ΦΑΚΕΛΟΙ]. Σε γενικές γραμμές η εκπομπή παρουσιάζει το ζήτημα περιπεκτικά χωρίς να εμβαθύνει.