30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ, ΑΘΗΝΑ

“ΓΥΡΕΥΩ ΜΙΑ ΙΘΑΚΗ”, στον ΙΑΝΟ

Ο σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχήν Οδυσσεί» παρουσιάζει τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην Αθήνα, τις εκδόσεις του για την Ομηρική Ιθάκη καθώς και τους Ιθακήσιους στιχουργούς Μιχάλη Μπουρμπούλη, Μάκη Γαλάτη, Γιώργο Δάγλα, Ρίτα Τσιντήλη – Βλησμά και Διονύση Μαρκαντωνάτο που έχουν εμπνευστεί από το Ομηρικό κείμενο της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ !

Οι στιχουργοί θα μιλήσουν για το έργο τους και ο συγγραφέας των βιβλίων του συλλόγου Δημήτρης Παϊζης – Δανιάς θα αναφερθεί στο στόχο των εκδόσεων αυτών των οποίων χορηγός είναι, τις περισσότερες φορές, ο ίδιος! Επίσης θα μιλήσει ο Ομηριστής συγγραφέας Χρήστος Τζάκος.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται ενισχύουν τις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται στην Ιθάκη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εδώ και δέκα χρόνια, με σπουδαία ευρήματα στο χώρο που εικάζεται ότι βρίσκεται το Οδυσσειακό παλάτι. (Άγιος Αθανάσιος)
Τέλος ο συνθέτης Σπύρος Αρσένης θα παρουσιάσει τραγούδια με τη μουσική παρέα «Δημόδοκος» από την ενότητα «Γυρεύω μια Ιθάκη» πάνω σε στίχους των ανωτέρω στιχουργών.

Η μουσική παρέα «Δημόδοκος» (τροβαδούρος του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου) απαρτίζεται από πέντε όργανα (πιάνο, ακορντεόν, μπάσο, μπουζούκι και κιθάρα) και τραγουδούν η Μάυ Χάννα, ο Πάνος Κολοβός και η Αθηνά Αρσένη. Η ενορχήστρωση είναι του Χρήστου Κουμούση.

Η είσοδος στον Ιανό είναι ελεύθερη.

Εκεί θα πωλούνται τα βιβλία για την Ομηρική Ιθάκη.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευγενή χορηγία της ALPHA BANK.

Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο «Ιανός» Σταδίου 24, τηλ. 2103217917

Σύλλογος Φιλομήρων – Δελτίο Τύπου (1/6/08)