Όλα τα λεφτά για το Οδυσσειακό Ανάκτορο!

  • DSCN9674ΟΙ “ΦΙΛΟΜΗΡΟΙ” ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΑΜΕΣΑ 3.000 ΕΥΡΩ!

  • BBC, RAI KAI TRAVEL CHANNEL ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Του συλλόγου Φιλομήρων Ιθάκης “ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ”
Σπύρος Αρσένης έκανε την κατωτέρω δήλωση:

¨Σε πείσμα των “εχθρών” της Οδυσσειακής Ιθάκης αλλά και των “πεμπτοφαλαγγιτών” που δυστυχώς υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησί επαναλήφθησαν προ δεκαημέρου και συνεχίζονται με επιτυχία. Ο σύλλογός μας διέθεσε αμέσως 3.000 ευρώ για τις δαπάνες της αρχαιολογικής έρευνας που γίνεται πάντα υπό την εποπτεία των αρχαιολόγων κ. Θαν. Παπαδόπουλου και Λ. Κοντορλή.

Ο σύλλογός μας χαιρετίζει την επίσκεψη του Δημάρχου (ελπίζουμε να κατάλαβε τι θησαυρό έκρυβε η Ιθάκη) και της Αντιπεριφεριάρχου Ιονίων νήσων, που είναι μπροστάρης σε αυτή την υπόθεση, στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Αθανασίου και στον Σταυρό που γίνεται ο καθαρισμός των ευρημάτων.

Πρέπει άμεσα ο Δήμος Ιθάκης να διαθέσει το χρηματικό ποσό που χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα, για να μην σταματήσει η έρευνα και η περιφέρεια να υλοποίησει την προγραμματική σύμβαση με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να αποδώσει την προκαταβολή της σύμβασης στην ερευνητική ομάδα (40.000 ευρώ), η οπόια έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, για να ολοκληρωθεί η έρευνα στους επόμενους μήνες.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν οτι στις δύσκολες οικονομικά μέρες που θα έρθουν στην Ελλάδα και φυσικά και στην Ιθάκη, η μοναδική ελπίδα για την ανάπτυξη όχι μόνο του τουρισμού αλλά και για την επιβίωση του νησιού, ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ! Είναι το μοναδικό φως στο βάθος του τούνελ.

Ο σύλλογός μας ξενάγησε την προηγούμενη εβδομάδα τα εκατό και πλέον μέλη του συλλόγου γυναικών Ιθάκης ¨Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ¨ στον αρχαιολογικό χώρο και καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης. Επίσης φρόντισε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του τηλεοπτικού συνεργείου του παγκόσμια γνωστού καναλιού ταξιδίων TRAVEL CHANNEL το οποίο αφίχθη στην Ιθάκη αποκλειστικά για το οδυσσειακό ανάκτορο και πήρε επιτόπου συνέντευξη από τον αρχαιολόγο κ. Θανάση Παπάδοπουλο. Το κανάλι αυτό είναι το τρίτο στην σειρά μετά το BBC και το RAI που επισκέπτονται τον τελευταίο καιρό την Ιθάκη και αναμένεται το αντίστοιχο τηλεοπτικό κανάλι του Πεκίνου.

Κι εμείς ακόμα συζητάμε εάν βρέθηκε η καλτσοδέτα της Πηνελόπης…!¨

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

18/05/2011