Στις ανασκαφές η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σμαράγδα Σαρδελή

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΑΡΔΕΛΗ: “…Βγαίνουν στο φως ευρήματα που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το Ανάκτορο του Οδυσσέα!”

Η Αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σμαράγδα Σαρδελή, συνοδευόμενη από την αρχιτέκτονα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης, Ματίνα Σαράντη, επισκέφτηκε χθες το χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών στον Άγιο Αθανάσιο, στην Ιθάκη. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να ενημερωθεί από τους δυο αρχαιολόγους, που διενεργούν τις ανασκαφές, για την  πρόοδό τους, καθώς, όπως τόνισε η κ. Σαρδελή, το θέμα αυτό ενδιαφέρει όχι μόνο την Ιθάκη – ως πατρίδα του Οδυσσέα – αλλά τα Ιόνια Νησιά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Καθημερινά, πρόσθεσε, βγαίνουν στο φως ευρήματα που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το ανάκτορο του Οδυσσέα, κάτι που θα προσδώσει στο νησί – τεκμηριωμένα πλέον – την αξία του.

Η κ. Σαρδελή δήλωσε ικανοποιημένη και από το γεγονός ότι δόθηκε στους αρχαιολόγους αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Ιθάκης, στο Σταυρό, όπου συγκεντρώνονται και συγκολλούνται τα ευρήματα που ήταν αποθηκευμένα.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι ανασκαφές όχι μόνο για λίγες μέρες το χρόνο αλλά διαρκώς και μέχρι να ολοκληρωθούν, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η σύμβαση που υπήρχε μεταξύ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που διενεργεί τις ανασκαφές στην Ιθάκη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ WWW.ITHACANEWS.GR