Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το αγάλμα του Οδυσσέα.

Προτομή του Οδυσσέα στο χωριό "Σταυρός" της Ιθάκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ  ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ

ΙΘΑΚΗ  283 00Τηλ: 6982475129,

ΙΘΑΚΗ  15-2-2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ  ΙΘΑΚΗΣ
« ΕΥΧΗΝ  ΟΔΥΣΣΕΙ»

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ (ΓΛΥΠΤΕΣ) ΟΠΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΤΟΥ ΟΜΗΡΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ !

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ :

 1. ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΡΕΙΧΑΛΚΟ !
 1. ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΜΕΤΡΑ (ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ)
 1. ΟΤΙ Η «ΕΙΚΟΝΑ» ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΦΟ ΤΟΥ.
 1. ΕΑΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ Ο «ΑΡΓΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥ.
 1. ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ! ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ», ΖΩΝΙΕΡΟΥ 20 – ΑΘΗΝΑ 104 38, ΤΗΛ: 210 5247733.

 1. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΣΚΙΤΣΟ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Α3, Η ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 30 εκατ. ΑΠΟ ΓΥΨΟ Η ΧΑΛΚΟ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ :

Α) ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
Β) ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ.
Γ) ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ.

 1. ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ 100.000 €  ΧΩΡΙΣ ΤΟ  Φ.Π.Α. !

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ) ΚΑΙ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.

 1. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, Η ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ 5.000 € ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΜΕ 3.000 €.

Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΜΟΙΒΗ ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ  ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.
(ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΣΗ)

 1. Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΑΠΑΝΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
 1. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
 1. ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ « ΤΩΝ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ » ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

ΙΘΑΚΗ 15-2-2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ                              ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΠΑΞΙΝΟΣ