Οι στόχοι του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Φιλομήρων για την τριετία 2014-2017

ostrako_euxhn_odycceiΓια την ενημέρωση πάνω στις δράσεις του Συλλόγου Φιλομήρων Ιθάκης «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα www.friendsofhomer.gr
Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου όπου γης και ανά πάσα στιγμή μπορούν να ενημερωθούν για ότι σχετικό με τον Όμηρο, την Οδύσσεια και την Ιλιάδα. Με τη συχνή ενημέρωσή σας από την ιστοσελίδα ενισχύετε τη δράση του συλλόγου και ισχυροποιείτε τον αγώνα μας για την προβολή της Ιθάκης μας και τη διατήρηση της Οδυσσειακής μας κληρονομιάς.

 

 

Στόχοι για το 2014 – 2017 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

  1. Η συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στο ανακαλυφθέν Οδυσσειακό Παλάτι στην περιοχή Αγ. Αθανάσιος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού την οποία επισυνάπτουμε και η περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου η οποία θεωρείται απαραίτητη.
  2. Η ολοκλήρωση του εικαστικού τρίπτυχου με την τοποθέτηση και της«Πηνελόπης» στην παραλία της Ιθάκης.
  3. Διατήρηση του θεσμού απονομής του βραβείου «Οδυσσέως – Πηνελόπης».
  4. Να εξασφαλιστούν Δημοτικά ή και άλλα κονδύλια για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Οδυσσειακού ανακτόρου.
  5. Προσπάθεια ανάδειξης, μέσω ελληνικού Πανεπιστημίου ή/και σε συνεργασία με ξένη αρχαιολογική Σχολή, του αρχαιολογικού χώρου των Αλαλκομενών, ως δεύτερος σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Ιθάκης.
  6. Ο εμπλουτισμός της ήδη λειτουργούσης δανειστικής Ομηρικής Βιβλιοθήκης του συλλόγου με νέα βιβλία κλπ.
  7. Σπήλαιο Νυμφών – Κλείσιμο και εφαρμογή της απόφασης της σπηλαιολογικής εταιρίας. Έγινε σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία και λοιπούς φορείς.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, όπως εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση και

συγκροτήθηκε σε σώμα με θητεία από 23 Ιουνίου 2013 έως 23 Ιουνίου 2017 απαρτίζεται

από τους:

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σπύρος Αρσένης – Πρόεδρος

Νίκος Αλεξανδρόπουλος – Αντιπρόεδρος

Γεράσιμος Μαρούδας – Γραμματέας

Πηνελόπη Μαρούλη – Ταμίας

Ιωάννης Ανδριανάτος – Έφορος

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Το Δ.Σ. και ο Σύλλογός μας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Κοινωφελή Ομίλου Σταυρού και του Επίτιμου Μέλους μας Δημήτρη Παΐζη για τη λειτουργία της έκθεσης ντοκουμέντων για την Ομηρική Ιθάκη στο Σταυρό. Θεωρούμε ότι είναι μία έκθεση η οποία θα έπρεπε να λειτουργεί μόνιμα και να συμπληρώνει το ένα από τα δύο αρχαιολογικά μουσεία της Ιθάκης. Η άποψή μας αυτή αποτελεί και πρόταση προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ΥΓ: Ο Κοινωφελής Όμιλος Σταυρού σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική έκδοση της έκθεσης «Φως στην Ομηρική Ιθάκη» του Δημήτρη Παϊζη-Δανιά στο διαδίκτυο! Και να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ -καταγραφή της έρευνας- σε σκηνοθεσία Γιάννη Αρσένη. http://tenpillars.friendsofhomer.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.