ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΩΣ-ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ»

Odysseus-and-PenelopeΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΩΣ-ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ»

  • ΔΩΡΕΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΗΜ. ΠΑΪΖΗ
  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την παράδοση απονομής του βραβείου «ΟΔΥΣΣΕΩΣ – ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ», το απονέμει εφέτος στους Ιθακήσιους Νίκο και Γιάννη Βλασσόπουλο, για την συγγραφική τους προσφορά στα Ιθακησιακά Γράμματα. Ειδικότερα στον πρώτο για την συγγραφή του σπουδαίου έργου «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ» και στον δεύτερο για την εξαιρετική συγγραφή βιβλίων για την Θιακιά Ναυτική Λαογραφία και το Τοπικό Γλωσσάρι, αξιοποιώντας και οι δύο τα στοιχεία του «Ιστορικού Αρχείου» της Ιθάκης,

Επίσης, απονέμεται στον δημοσιογράφο και ερευνητή Γιώργο Λεκάκη, για την μεγάλη του προσφορά στον αγώνα της Ιθάκης για την διατήρηση της Οδυσσειακής Κληρονομιάς, με άρθρα του στον Ελληνικό και ξένο τύπο καθώς και με ομιλίες του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ο Σύλλογός μας στη μνήμη του Ιδρυτικού του μέλους και μεγάλου δωρητή Δημήτρη Παϊζη – Δανιά αποφάσισε όπως δωρίσει σ’ όλες τις βιβλιοθήκες της Επτανήσου το ανεπανάληπτο έργο του «Οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Ιθάκης» και το DVD «Φως στην Ομηρική Ιθάκη» από την έκθεση Ομηρικών ντοκουμέντων. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έχει εξαντληθεί από έτους και ο Σύλλογος αποφάσισε, εξόδοις του την ανατύπωσή του, η οποία ήδη κυκλοφορεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έστειλε επιστολή στο νέο Υπουργό Πολιτισμού κο Νίκο Ξυδάκη και επισημαίνει την αδιαφορία, αν όχι την εχθρότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου του, για την αντιμετώπιση των αρχαιολογικών ζητημάτων της Ομηρικής Ιθάκης.

Επίσης τον προσκαλεί να επισκεφθεί το νησί μας για να δει με τα μάτια του, την θλιβερή εικόνα των αρχαιολογικών χώρων της Ιθάκης και ιδιαίτερα του «Αγ. Αθανασίου» όπου ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται το Οδυσσειακό Ανάκτορο, εκείνου των «Αλαλκομενών», καθώς και των δύο αρχαιολογικών μουσείων που η εγκατάλειψη τους προσβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Για το Δ.Σ.

Σπύρος Αρσένης

Πρόεδρος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.