Το κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας θα παραχωρηθεί για να στεγαστεί το Οδυσσειακό Κέντρο.

Με επιτυχία στέφθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Νομάρχη Κεφαλληνίας – Ιθάκης Δ.Γεωργάτου και του Έπαρχου Ιθάκης Θ.Λιβιτσάνη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ.Αντ.Αντωνάκο καθώς και με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ε.Ι.Ν. την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του Έπαρχου Ιθάκης με θέμα την παραχώρηση του κτιρίου του Ε.Ι.Ν. Ιθάκης στην Ν.Α. Κεφαλληνίας & Ιθάκης-Επαρχείο Ιθάκης. Ο Έπαρχος Ιθάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου για το αίτημα της παραχώρησης τουλάχιστον για 30 χρόνια του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου ιδιοκτησίας του Ε.Ι.Ν. στην Ιθάκη, που ως γνωστό παραμένει σε άθλια κατάσταση για πάρα πολλά χρόνια, με στόχο την στέγαση του φορέα δημιουργίας, οργάνωσης και λειτουργίας του Οδυσσειακού Κέντρου Ιθάκης σύμφωνα και με τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα της Ημερίδας για το Οδυσσειακό Κέντρο, που διοργανώθηκε από το Επαρχείο Ιθάκης .

Ο Νομάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να ζητηθεί η παραχώρηση του πιο πάνω κτιρίου και ζήτησε την θετική ανταπόκριση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Δ.Σ. του Ε.Ι.Ν. αφού εκτός της κάλυψης των αναγκών του Οδυσσειακού Κέντρου, είναι άμεση η ανάγκη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για την τραγική εγκατάλειψη του κτιρίου που δεν τιμά ούτε το Ε.Ι.Ν. ούτε τους φορείς και την κοινωνία της Ιθάκης. Ζήτησε την άμεση συζήτηση στο Δ.Σ. του Ε.Ι.Ν. για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη θετική έκβαση του πιο πάνω αιτήματος αφού παρουσιάζεται σημαντική ευκαιρία ένταξης της μελέτης και επισκευής του κτιρίου με την ένταξή του στο 4ο Κ.Π.Σ. όταν δοθεί η δυνατότητα αυτή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ι.Ν. δεσμεύτηκε για την θετική εισήγησή του στο πιο πάνω αίτημα της Ιθάκης και εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του περιγραφόμενου ακινήτου. Συμφωνήθηκε η συνεχής συνεργασία του Ε.Ι.Ν., της Νομαρχίας και του Επαρχείου στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και αναμένεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Ι.Ν. προς την κατεύθυνση της επικύρωσή της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.